Szeretettel köszöntelek a Egészségügy klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségügy klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészségügy klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségügy klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészségügy klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségügy klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészségügy klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségügy klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tíz étel csontritkulás ellen
Noha az utóbbi évtizedekben a tejipar igen erőteljes kampányt folytatott annak érdekében, hogy meggyőzze az embereket termékeik csonterősítő hatásáról, a tudomány nem támasztotta alá ezeket az állításokat. Annál hasznosabb a sok K-vitamint, kalciumot, bórt és magnéziumot tartalmazó lúgosító étrend.
Zöldborsó: A zöldborsó rendkívül gazdag K-vitaminban, amely közvetve aktiválja a kalciummolekulákat serkető osteocalcin nevű fehérje működését. Ezen kívül tartalmaz még folátot és B6-vitamint, amelyek segítenek a kollagénnek beépülni a csontokba. A friss zöldborsó jobb, mint a fagyasztott vagy a konzerv.
Brokkoli: Hatékonyan lúgosító növény, gazdag kalcium-, magnézium-, K-vitamin-, B6-vitamin- és folátforrás. C-vitamint is tartalmaz, amely megakadályozza a kalcium felszívódását. Csontjaink egészsége érdekében fogyasszuk rendszeresen!
Fejes saláta: Magas víztartalma és alacsony tápértéke miatt sokan kerülik, pedig sok fontos összetevőt tartalmaz: K1-vitamint, kalciumot és bórt.
Káposzta: K- és B6-vitaminban valamint folátban gazdag növény. Emellett nagy mennyiségű kalciumot és C-vitamint is tartalmaz.
Spenót: Kalcium, magnézium, K- és B6-vitamin- valamint foláttartalma miatt van helye azok vacsoraasztalán, akik törődnek csontjaik egészségével. Az ásványi anyagok hatékony felszabadulása érdekében fogyasztás előtt facsarjunk rá kis citromot.
Zöld tea: Fontos vitaminokat és lúgosító anyagokat tartalmaz. Fontos azonban, hogy magunknak főzzük, és ne vásároljunk készen kapható, cukros italokat: többet ártanak, mint használnak.
Spárga: Az egyik legkiegyensúlyozottabb tápanyagforrás. Ha lúgosító diétára szánjuk el magunkat, a spárga az egyik leghasznosabb étel a csontok egészsége szempontjából.
Zab: Gabona lévén nem lúgosít, azonban így is nélkülözhetetlen csonterősítő összetevőket tartalmaz. Instant változatot azonban ne fogyasszunk.
Petrezselyem: Magas K-vitamin- és foláttartalma miatt egyike a sok csonterősítő zöld leveles növénynek. A "barátságos baktérium"-nak is nevezett probiotikumok a K1-vitamint K2-vé alakítják, amely segít a kalciumnak beépülni a csontokba.
Citrom: Annak ellenére, hogy savas, elfogyasztva mégis lúgosító hatást fejt ki. Magas C-vitamin tartalmú
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!